Російські війська у Придністров’ї перебувають у повній бойовій готовності – Міноборони

10:40 05.05.2022

Російські війська у невизнаному Придністров’ї наразі перебувають у повній бойовій готовності. Місцеві збройні формування також несуть свою службу у посиленому режимі.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає УНН.

“Російські підрозділи, які перебувають у Придністров’ї, знаходяться в повній бойовій готовності. Місцеві збройні формування у Придністров’ї також в посиленому режимі несуть свою службу. російська федерація постійно нагнітає там ситуацію, аби налякати місцеве населення, що начебто є загроза для Придністров’я з боку України. Це абсолютна нісенітниця. Російська пропаганда видумує, що начебто якісь безпілотники українські літають над складами боєприпасів, це не відповідає дійсності”, – повідомив речник.

Він зазначив, що за останню добу суттєвих змін у Придністров’ї не відбулося. Зараз там складна безпекова ситуація. Місцева влада заборонила будь-які заходи, зокрема і на території військових об’єктів.

“Там непроста ситуація. Станом на зараз ми не бачимо величезної загрози для України з боку Придністров’я. Однак, Генеральний штаб уважно моніторить ситуацію і слідкує за тим, що там зараз відбувається”, – додав Мотузяник.

Теми:

Ще на цю тему