Шмигаль зустрівся з головою ХДС Німеччини – говорили про зброю та санкції

10:00 04.05.2022

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі в Києві з головою партії «Християнсько–демократичний союз» Німеччини Фрідріхом Мерцом наголосив на важливості посилення санкцій проти російської федерації.

Про це керівник українського уряду повідомив у Телеграмі.

«Зустрівся в Києві з головою партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріхом Мерцом. Привітав рішення Німеччини постачати Україні важку зброю – це те, що допоможе нашим хоробрим воїнам захистити рідну землю та цивільне населення від агресора. Наголосив на важливості посилення санкцій проти росії та допомоги внутрішньо переміщеним особам», – зазначив Шмигаль.

Окрім того, він підкреслив, що українська влада та українці розраховують на підтримку Бундестагом надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Він висловив упевненість, що такий крок стане важливим дороговказом для подальшої активної взаємодії між Україною та Німеччиною.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня лідер опозиційного Християнсько-демократичного союзу Німеччини, керівник парламентської фракції ХДС/ХСС Бундестагу Фрідріх Мерц разом з депутатом Бундестагу Родеріхом Кізеветтером й іншими німецькими політиками відвідав постраждалий від російських загарбників Ірпінь на Київщині.

Ще на цю тему