Біля Одеси сапери знешкодили плавучу міну

09:20 04.05.2022

У Чорному морі біля Одеси сапери ВМС ЗСУ знешкодили морську міну. Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

В Одеській затоці було знешкодженно міну, яка спливла на поверхню води. З метою убезпечення населення, спрацювали фахівці підривної команди ВМС ЗСУ. Підрив міни контрольований. Небезпеки немає”, – ідеться у повідомленні.

У квітні сапери ВМС ЗСУ знешкодили морську міну, яку штормом викинуло на берег біля порту «Південний».

26 березня рух суден через протоку Босфор був призупинений після виявлення рибалками об’єкту, що зовні нагадує міну. Пізніше Міноборони Туреччини підтвердило, що об’єктом виявилася міна, яку успішно нейтралізували. 28 березня плавучі морські міни були виявлені і знешкоджені біля населеного пункту Ігнеада поблизу кордону Туреччини з Болгарією і біля узбережжя Румунії в районі міст Корбу та Неводарі. 5 квітня ще одну дрейфуючу міну знешкодили біля острова Кефкен поблизу турецького узбережжя в Чорному морі.

За інформацією Міністерства закордонних справ України, збройні сили РФ використовують у Чорному морі міни, що були захоплені у 2014 році під час військового вторгнення та тимчасової окупації Росією українського міста Севастополь. Відтак, Росія, використовуючи морські міни з захоплених у 2014 році військових складів, свідомо вдається до провокацій та дискредитації України перед міжнародними партнерами.

Теми:

Ще на цю тему