Росіяни вивозять з окупованого Криму до Єгипту вкрадене у України зерно

17:20 03.05.2022

Судно «Матрос Позынич», яке входить до орбіти підсанкційної російської Об’єднаної суднобудівної корпорації, завантажилось 27 тис. тонн зерна в окупованому Севастополі і прямує з ним в єгипетський порт Александрія. 

Звібрані порталом дані вказують на те, що судно «Матрос Позынич» в баласті 23 квітня пройшло Босфор і попрямувало до Керченської протоки, де перебувало 24-27 квітня на якірній стоянці порту Кавказ без вантажних операцій, після чого 27 квітня знялося з якоря і вимкнуло АІС, повідомляє портал «Миротворець».

28 квітня судно «Матрос Позынич» було помічене в окупованому Севастополі. Судно пройшло Севастопольською бухтою і було ошвартоване біля зернового терміналу стивідорної компанії «Авліта» (в російських реєстрах значиться як «Авал»).

30 квітня судно вийшло з окупованого Севастополя з 27 тис. тонн пшениці. Порушник увімкнув судновий транспондер лише наступного дня, 1 травня. В АІС вказано порт призначення Александрія (Єгипет).

Шлях, який пройшло судно «Матрос Позынич» з вимкненим АІС 27-28.04.2022 (Керченська протока-окупований Севастополь) і 30.04-01.05 (вихід з Севастопольського порта й рух в напрямі протоки Босфор). Інфографіка: myrotvorets.news

Судно «Матрос Позынич» належить російській компанії ООО «Крейн Марин Контрактор». Також у її власності перебувають «Матрос Кошка» та «Михаил Ненашев». Всі три судна здійснюють регулярні рейси з вивезення зерна з окупованого Криму у великих обсягах. Компанія «КМК» відноситься до суднобудівного гіганта «Об’єднана суднобудівна корпорація», на який накладені міжнародні санкції.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, російські загарбники уже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Викрадене зерно вивозиться окупантами через територію тимчасово окупованого Криму.
 

Ще на цю тему