Експорт Газпрому у квітні впав до мінімуму за три місяці – Bloomberg

17:40 02.05.2022

Щоденні продажі природного газу російським Газпромом на ключові зарубіжні ринки впали у квітні до найнижчого рівня за останні три місяці.

Про це повідомляє Bloomberg.

За підрахунками агентства, Газпром експортував у квітні в середньому 387 млн кубометрів газу на день до країн за межами колишнього срср, що на 22% менше, ніж було у березні. А за перші чотири місяці року компанія експортувала 50,1 млрд кубометрів газу, що майже на 27% менше порівняно з відповідним періодом минулого року.

За словами аналітика ICIS Томаса Роджерса, для європейських клієнтів «економічніше» було використовувати гнучкість, яку дають довгострокові контракти з російським гігантом, і шукати альтернативні короткострокові поставки газу на спотовому ринку, де ціни у квітні були нижчими.

Як пише агентство, Європа імпортувала рекордні обсяги зрідженого газу зі знижкою, оскільки попит в Азії на паливо знизився. Також скорочення попиту на паливо допомогло стримати зростання цін і спонукало клієнтів Газпрому бронювати менші обсяги газу за контрактами та натомість купувати газ на біржі.

Нагадаємо, ПАТ Газпром знаходиться у санкційих списках США та Канади.

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, США, Канади та Веікобрітанії у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему