Туреччина планує використовувати газ із родовищ у Чорному морі вже з 2023 року

12:00 02.05.2022

Після виявлення покладів газу на дні Чорного моря та початку робіт для його видобутку та транспортування, Туреччина розраховує почати використовувати цей газ вже наступного року.

Про це сказав міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез, передає Takvim.

«Вже через рік у ці самі дні ми, якщо все складеться, зможемо користуватися вдома газом власного видобутку. Коли заварюватимете чай на плиті, то робитимете це на газу, видобутому з глибини тисячі метрів під Чорним морем», - сказав міністр на зустрічі з молоддю.

За словами Дьонмеза, Туреччина має намір повною мірою використовувати підземні ресурси та залучати їх у власну економіку та вже приділяє значну увагу чистим джерелам енергії.

У серпні 2020 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина знайшла в Чорному морі найбільші за свою історію поклади природного газу об’ємом 320 млрд кубічних метрів. Роботи проводилися в районі Сакар'ї на ділянці «Дунай-1». Виявлені поклади планується почати використовувати з 2023 року.

У червні 2021 року турецьке бурове судно «Фатіх» виявило нові поклади природного газу в Чорному морі об’ємом 135 млрд кубометрів. Пошуки природного газу були продовжені в лютому цього року.

Ще на цю тему