Фінляндія хоче побудувати стіну на кордоні з росією – ЗМІ

12:40 02.05.2022

Фінляндія планує за допомогою паркану посилити безпеку на своєму східному кордоні, де межує з росією, – наразі там розташована огорожа з колючого дроту.

Про це повідомляє MTV Uutiset.

Влада Фінляндії вирішила побудувати паркани на кордонах з Росією "в зонах підвищеного ризику". Йдеться про прикордонні переходи та прилеглі до них території.

Прикордонники розповіли, що наразі триває підготовчий аналіз. Повідомляється, що керівництво держави повинне прийняти рішення про будівництво паркану.

У фінському міністерстві внутрішніх справ заявили, що підготовка до будівництва прикордонних загороджень є частиною оперативної готовності Фінляндії. Країну хочуть підготувати до ситуації, коли росія направлятиме "біженців" до фінського кордону, ведучи гібридну війну. Щось схоже відбувалося на кордоні Польщі та Білорусі, коли так звані "біженці" намагалися прорвати польський кордон.

Загалом протяжність кордону Фінляндії та Росії складає 1 343 кілометри. При цьому фінські прикордонники не уточнили, якою буде протяжність огорожі на кордоні з росіянами.

 

Теми:

Ще на цю тему