Туристичному бізнесу капут? Окупаційна влада Криму зробила тривожну заяву

17:20 27.04.2022

Окупанти у Криму намагаються переконати себе, що туристичний сезон цього літа буде таким, як торік (нібито з рекордними показниками), а насправді ситуація майже катастрофічна. 

Так званий міністр курортів і туризму «республіки» Вадим Волченко повідомив, що «влада» півострова вже готується до прийому туристів, а сезон буде «напружений», пише Главком з посиланням на росЗМІ.

«Завантаження в засобах розміщення влітку 2022 року не відрізняється від завантаження на цей же час у 2021 році, тому ми чекаємо на деякі особливості, але досить серйозний, напружений і хороший сезон», – сказав він.

Водночас Волченко визнав, що окупований півострів очікує зменшення турпотоку на травневі свята у зв'язку із призупиненням авіасполучення. Також він зазначив, що на бронювання впливає відхід із російського ринку системи Booking. Окупаційна влада займається самонавіюванням та радіє, що готельєри переходять на російські системи.

Однак не секрет, що скасування авіарейсів та оголошена терористична небезпека спричинили те, що росіяни масово відмовляються від бронювання на відпочинок на травневі свята. Попит на відпочинок у Криму на травневі свята знизився майже наполовину. Через невизначеність багато кримських готелів і пансіонатів вирішили поки що не відкривати продажі на травень і літо.

За даними Travelata.ru, продажі турів у Крим фактично зупинилися. Гендиректор туроператора «Дельфін» Сергій Ромашкін зазначає, що попит на травневий відпочинок у Криму у порівнянні з 2021 роком скоротився майже вдвічі. Основною причиною зниження попиту учасники ринку називають війну в Україні й заборону на авіасполучення із Сімферополем.

Туристів також відлякує оголошений у семи районах півострова, зокрема у районі Керченського мосту, «жовтий» рівень терористичної небезпеки.

Тим часом голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов вважає, що війна рф в Україні, курортному сезону не завадить.
 

Ще на цю тему