Шмигаль заявив, що українська делегація досягла мети візиту до США

20:00 26.04.2022

Українська делегація змогла досягнути головної мети, яку ставила перед собою перед візитом до Сполучених Штатів Америки.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав у інтерв’ю українському телеканалу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключовою метою поїздки була, звичайно, фінансова підтримка України, підтримка озброєнням та технологіями. В принципі, основні цілі цього візиту досягнено», - сказав Шмигаль.

За його словами, представники України протягом минулого тижня провели зустрічі на всіх рівнях, від найвищого: із президентом Джо Байденом, держсекретарем Ентоні Блінкеном, багатьма міністрами - економіки, фінансів, енергетики, інфраструктури. Відбулися також зустрічі в усіх фінансових міжнародних організаціях: МВФ, Світовому банку, з Європейським банком реконструкції та розвитку. А після завершення цієї поїздки одразу відбувся візит підтримки в Україну міністра оборони США Ллойда Остіна і державного секретаря Блінкена.

«Насправді, дійсно, відбувся візит надзвичайно успішний української делегації до Вашингтона», - сказав глава уряду.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебував з робочим візитом у США. Глава уряду України узяв участь у засіданні міністерського рівня в рамках The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також провів зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.