Через агентства ООН на допомогу Україні зібрали понад $1,8 мільярда

16:20 26.04.2022

Через агентства Організації Об’єднаних Націй на допомогу Україні було зібрано 800 млн доларів США від держав та 1 млрд доларів США приватних внесків.

Про це розповіла заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська на брифінгу.

«Агентствами ООН було зібрано більше 800 млн доларів США від інших країн для допомоги Україні, а також більше одного млрд доларів приватних внесків», – зазначила вона.

Соколовська поінформувала, зокрема, що вже три агентства ООН долучилися до державних програм України соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам або надали допомогу сім’ям з дітьми.

«Що це значить на практиці? Наразі близько 300 млн доларів будуть направлені на грошову допомогу тим, хто цього потребує. Ця сума буде збільшуватись. Схожі виплати плануються або вже здійснюються на сході країни неурядовими українськими та іноземними організаціями», - пояснила заступник керівника ОП.

Також вона зауважила, що агентства ООН закуповують ліки, медичні вироби та набори, ковдри, генератори, воду та продукти харчування і передають їх для українських лікарень, шелтерів, військових адміністрацій, у тому числі долучаються до підтримки волонтерської платформи «Співдія».

Крім того, за словами Соколовської, через свої партнерські громадські організації структури ООН допомагають евакуації окремих категорії осіб - медична евакуація й евакуація інтернатів для дорослих, евакуація спеціальним транспортом сімей, де є люди чи діти з інвалідністю.

Ще на цю тему