Данія стала першим донором Фонду відновлення в Україні енергетичної інфраструктури

12:20 26.04.2022

Данія зробила внесок у Фонд відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Щиро дякую першому донору, Данії, за те, що вона відповіла на заклик України надати невідкладну підтримку енергетичному сектору в ці важкі часи війни. Щодня українські енергетики попри ворожі обстріли знову і знову відновлюють електромережі та газопостачання. Закликаємо наших міжнародних партнерів ставати донорами Фонда аби допомогти українським енергетикам якнайшвидше повернути світло, тепло та воду сотням тисяч українських родин», - наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Зазначається, що відповідні кошти будуть якнайшвидше спрямовані на задоволення найнагальніших потреб українського енергетичного сектору.

На початку квітня Енергетичне співтовариство ухвалило рішення щодо створення Фонду енергетичної підтримки України для протидії наслідкам російського вторгнення. Донорами Фонду стануть переважно держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії і корпорації. Консолідовані кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською військовою агресією.

Ще на цю тему