Ворог розгорнув у Чорному морі близько 20 кораблів та субмарин із крилатими ракетами

10:50 24.04.2022

У Чорноморській операційній зоні зберігається загроза здійснення атак на узбережжя України з боку ворожого корабельного угруповання у складі близько 20 кораблів і підводних човнів, споряджених крилатими ракетами «Калібр».

Про це повідомляє Повітряне командування «Південь» у Фейсбуці.

«У Чорноморській операційній зоні вороже корабельне угруповання становить близько 20 одиниць, серед яких є підводні човни, споряджені крилатими ракетами типу «Калібр». Блокуючи судноплавство та проводячи повітряну розвідку, вони продовжують нести загрозу ракетного удару майже по всій території України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в суботу після 22-ї години українські ППО відбили ворожу ракетну атаку на Одещину з моря – збиті дві ракети, випущені в напрямку порту «Південний».

Удень 23 квітня ворог завдав ракетний удар по Одесі з літаків стратегічної авіації ТУ-95 росії, що перебували в акваторії Каспійського моря. Три з восьми ракет теж були збиті силами українських ППО, решта влучили у об'єкти інфраструктури міста, серед яких багатоповерховий житловий будинок з мирними мешканцями та кладовище.

Наразі відомо про загибель 8 осіб, серед яких одна дитина, постраждали 18 осіб.

Ще на цю тему