Якщо Путін застосує ядерну зброю, ціна для РФ буде астрономічною — Нуланд

10:20 23.04.2022

Ніхто не може виключити, що президент країни-агресорки Владімір Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні з Україною. 

Про це заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Європейська правда.

"Ми маємо справу з Путіним, і він уже наказував чинити жахливі, наджорсткі військові злочини. А значить, можливо все, і нам треба бути готовими до використання Росією різних типів зброї з катастрофічними наслідками", - сказала вона.

При цьому Нуланд зазначила, що зараз не лише США доносять до Путіна сигнал про те, що цей крок буде катастрофою не лише для України, а й світу. Також це матиме абсолютно катастрофічні наслідки для самого Путіна, а також для Росії.

"Я вважаю, що в цих умовах краще утриматися від цих деталей. Можу лише запевнити: навіть у порівнянні з тими високими втратами, тією високою ціною, яку для Росії має нинішня агресія - у цьому випадку ціна дій Путіна буде просто астрономічною", - додала Нуланд.

Раніше директор Центрального розвідувального управління Білл Бернс заявив, що в США не легковажно ставляться до можливості застосування Росією тактичної ядерної зброї, враховуючи невдачі армії РФ на території України.

Він зазначив, що ЦРУ "дуже уважно стежить за цим", проте наголосив, що Сполучені Штати поки що не фіксують жодних ознак підготовки такого кроку з боку РФ.
 


 

Ще на цю тему