В КримSOS створили реєстр з 18 військових комісарів, які незаконно призивають кримчан до армії рф

17:00 21.04.2022

З початку окупації Криму російські військові комісари на окупованому півострові вчиняють воєнний злочин – примусовий призов кримчан до російської армії. 

На цей час підтверджена інформація про 18 посадовців, які відповідають за ці злочини. Про це повідомив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко, пише QHA.

В КримSOS створили реєстр військових комісарів рф, які у Криму є безпосередніми виконавцями даного воєнного злочину і мають бути притягнути до кримінальної відповідальності в українських судах чи в Міжнародному кримінальному суді, – розповів Ярошенко.

За даними Прокуратури АР Крим та м. Севастополя, за роки окупації, рф призвала щонайменше 34 тисячі кримчан до лав своєї армії. Це є порушенням Четвертої Женевської конвенції та воєнним злочином відповідно до Римського Статуту Міжнародного кримінального суду.

Усі воєнні злочини не мають строку давності й відповідальність може наступити навіть після десятки років після його скоєння. Переслідування воєнних злочинців – це першочергова відповідальність України. Якщо держава не може це робити, то включається МКС. До Офісу Прокурора МКС можуть подати інформаційні повідомлення українські державні органи та будь-які громадські організації, – зазначив Ярошенко.
 

Ще на цю тему