Світовий банк готує пакет допомоги Україні у розмірі 170 млрд доларів

14:20 19.04.2022

Світовий банк знизив прогноз світового економічного зростання через війну між Росією та Україною та готує пакет допомоги у розмірі 170 мільярдів доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Fox Business.

"Світовий банк знизив свій прогноз глобального зростання в 2022 році до 3,2%, що є різким зниженням у порівнянні з січневим прогнозом на рівні 4,1%... Зниження пов’язане зі скороченням перспектив для регіону Європи та Центральної Азії, до яких входять як росія, так і Україна", – президент Світового банку Девід Малпасс.

У минулому році рівень зростання світової економіки становив 5,7%. За словами Малпасса, війна між росією та Україною – найгірший конфлікт, який Європа бачила за останні десятиліття. Вона посилила фінансовий тиск від пандемії COVID-19, а також зростання вартості життя, що вимагає надання негайної допомоги.

"Світовий банк готує пакет витрат у розмірі 170 мільярдів доларів, призначений для компенсації деяких економічних наслідків війни", – повідомив очільник банку.

Планується, що протягом наступних трьох місяців буде задіяно 50 мільярдів доларів, а на наступний рік буде виділено додатково 120 мільярдів доларів. Цю ініціативу буде також обговорюватимуть цього тижня під час щорічної весняної зустрічі з Міжнародним валютним фондом.

Єврокомісія надала Україні 120 млн євро грантової допомоги.

Ще на цю тему