Росія продовжує контролювати Чорне море після знищення крейсера «Москва» — Міноборони

17:00 18.04.2022

Після знищення флагмана ЧФ РФ – ракетного крейсера «Москва» Росія продовжує контролювати морський простір у Чорному морі.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, повідомляє УНІАН.

Росія, тим не менш, все одно продовжує блокувати морські простори, блокує розвіддіяльність, судноплавство, знищує морські судна інших держав”, — сказала Маляр.

Щодо ситуації на сході, заступниця міністра оборони розповіла, що Росія не збирається зупиняти війну і не полишає планів захопити всю Україну.

Ознаки нового наступу РФ на сході України є. Вони накопичують війська свої, військову техніку і особовий склад, і довкола кордонів, на тих територіях, де вони тимчасово намагаються закріпитися, тимчасово їх зайняли. Вони підтягують медичну інфраструктуру, щоб допомагати пораненим своїм, вони підтягують провіант, інфраструктуру, яка потрібна для забезпечення військ. Видно, що РФ не збирається зупинятися, вони не завершують війну. Вони не полишили свої плани з приводу всієї України”, — розповіла вона.

Щодо ситуації в Маріуполі, Маляр розповіла, що держава допомагає заблокованим військовим, однак подробиці цієї допомоги не можуть бути оприлюднені.

Будь-яка публічна інформація про наші дії по Маріуполю буде аналізуватись ворогом. Наразі можна сказати одне: що ЗСУ, держава робить все, щоб міцно тримати цю оборону. Друге, що можна сказати, Маріуполь завдяки цій обороні тримає на собі величезну кількість військ, вони не можуть просуватися в інші регіони. По суті сьогодні Маріуполь — це щит величезної частини України”, — сказала вона.

Крейсер російського чорноморського флоту «Москва» внаслідок удару з української протикорабельної ракетної системи «Нептун» отримав значні пошкодження. Згодом міноборони РФ повідомило про затоплення крейсера. В Росії всіляко заперечують та відмовляються визнавати, що втратили крейсер внаслідок удару українських ракет та заявляють, що крейсер затонув під час буксирування після пожежі на борту та детонації боєприпасів.

Ще на цю тему