Примусова русифікація: для українських учителів готують «табори перекваліфікації» у Криму

21:00 17.04.2022

В окупованому Криму «влада» має намір створити так звані табори перекваліфікації для вчителів з Херсонської, Харківської та Запорізької областей з метою переведення їх на «російські стандарти навчання».

Про це повідомляє у Телеграмі Центр протидії дезінформації.

“Самопроголошений голова Криму С.Аксьонов повідомив про створення літніх “таборів перекваліфікації” для вчителів з Херсонської, Харківської та Запорізької областей на території півострова. Робитимуть це для того, щоб перевести їх на “російські стандарти освіти”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що так звані "російські стандарти освіти" будуть застосовані і щодо викрадених з окупованих територій українських дітей.

Їх хочуть примушувати вивчати російську мову, оскільки, на думку окупантів, діти з України недостатньо володіють “язиком”, зазначають у Центрі протидії дезінформації.

“Викрадення росією українців є порушенням норм міжнародного права”, - заявили в організації.

Кримськотатарський ресурсний центр у Фейсбуці опублікував відео, в якому так званий “глава” Криму розповідає, що нібито до літа буде сформовано програми переходу українських вчителів на так звані “російські стандарти освіти”.

Як повідомлялось, за інформацією Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, у тимчасово окупованих районах півдня України рашистські загарбники насаджують вивчення російської мови в закладах освіти. У Бердянську Запорізької області значна частина директорів шкіл та керівники відділу освіти написали заяву про звільнення з посад. Вони не хочуть працювати під проводом окупантів.

Ще на цю тему