Німецький міністр: Слід ефективніше озброювати Україну, щоб не було голоду

15:20 17.04.2022

Росія цілеспрямовано атакує сільське господарство в Україні, тому слід збільшити постачання зброї в Україну, щоб запобігти глобальному голоду.

Про це заявив міністра з питань сільського господарства Німеччини Джем Оздемір газетам медіагрупи Funke, повідомляє Європейська правда з посиланням на Bild.

"Ми отримуємо тривожні новини з України, де російські війська, очевидно, також навмисно руйнують сільськогосподарську інфраструктуру та ланцюжки поставок", - заявив Оздемір.

Глава МЗС Франції попередив про глобальний голод через війну в Україні
Він попередив, що це може вплинути на показники українського сільського господарства і, отже, на світові поставки.

"Війна Росії проти України все частіше обертається атакою на міжнародне співтовариство", - заявив політик від партії "Зелених".

Стратегія президента Росії Владіміра Путіна полягає у тому, щоб "розпалювати конфлікти, а для цього він збільшує голод", тому міністр наполягає на збільшенні постачання зброї в Україну, щоб запобігти глобальному голоду. 

Важливо, "щоб Захід підтримав Україну додатковою, більш ефективною зброєю - і Німеччина не має бути звільнена від цього", - наголосив міністр.

Раніше ООН попередила, що закриття портів у Чорному морі може спровокувати глобальну продовольчу катастрофу, яка призведе до голоду, масової міграції та політичної нестабільності у світі.
 

Ще на цю тему