Росія заборонила в’їзд Джонсону та більшості ключових посадовців Британії

14:40 16.04.2022

Росія заборонила в’їзд прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону та ще кільком міністрам за позицію Сполученого Королівства щодо війни РФ проти України.  

Про це 16 квітня оголосило Міністерство закордонних справ РФ, пише «Європейська правда».

Москва звинуватила Лондон у "розв’язанні інформаційно-політичної кампанії, спрямованої на міжнародну ізоляцію Росії, створення умов для стримування країни та задушення вітчизняної економіки". 

«У зв’язку з безпосередніми ворожими діями уряду Британії, що проявилися, зокрема, запровадженням санкцій щодо вищих посадових осіб РФ, прийнято рішення про включення у російський stop list ключових членів уряду Британії та низки політичних діячів», – заявили в МЗС.

До списку увійшли, окрім Джонсона, глава МЗС Ліз Трасс, міністр оборони Бен Воллес та його заступник Джеймс Хіппі, міністр юстиції Домінік Рааб, міністерка внутрішніх справ Пріті Пател, міністр фінансів Ріші Сунак, міністр бізнесу та енергетики Квазі Квартенг, міністерка цифровізації, культури, ЗМІ і спорту Надін Дорріс, перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен, генпрокурор Англії та Уельсу Суелла Брейверман, експрем’єрка та депутатка від консерсваторів Тереза Мей. 

МЗС РФ пообіцяло ближчим часом доповнювати список усіма політиками, які "сприяють нагнітанню антиросійської істерії та підштовхують колективний Захід до мови погроз у діалозі з Москвою". 

 

Теми:

Ще на цю тему