Ірландія слідом за ЄС заборонить захід російських суден у свої порти

10:40 13.04.2022

Міністерство транспорту Ірландії видало директиву для всіх ірландських портів та капітанів гаваней про заборону з наступного тижня входу до портів країни суден, зареєстрованих у Росії.

Про це повідомляє видання Порти України з посиланням на RTÉ.

Заборона набуде чинності 17 квітня. Швартуватися в ірландських портах буде заборонено суднам, яхтам і прогулянковим суднам, зареєстрованим під прапором Росії, а також будь-яким суднам, які змінили реєстрацію з прапора Росії на іншу державу з 24 лютого — початку війни проти України.

Директива є відповіддю на нещодавнє рішення Євросоюзу щодо запровадження санкцій проти російських суден та обмеження доступу для них до портів європейських держав-членів.

При цьому директива передбачає низку винятків, відповідно до яких дозволяється швартуватися зареєстрованим у Росії суднам, які перевозять вугілля, природний газ, нафту та нафтопродукти, фармацевтичну, медичну та сільськогосподарську продукцію для гуманітарних потреб, а також у разі аварійно-рятувальних ситуацій. Однак для кожного такого суднозаходу буде потрібно попереднє узгодження з владою Ірландії.
 

Ще на цю тему