Європол розпочав операцію з пошуку підсанкційних російських активів

08:20 13.04.2022

Європейське поліцейське управління розпочало 11 квітня операцію «Оскар» для підтримки фінансових розслідувань щодо активів, які належать фізичним та юридичним особам, підданим санкціям у зв’язку з російським вторгненням в Україну. 

Операція триватиме щонайменше рік і буде спрямована на підтримку кримінальних розслідувань державами-членами ЄС щодо обходу обмежень в торгово-економічній сфері, йдеться на сайті інституції, пише ZN.UA.

“Відомство централізує та аналізуватиме всю інформацію, надану в рамках цієї операції, для виявлення міжнародних зв’язків, злочинних груп і підозрюваних, а також нових тенденцій та моделей злочинності. Європол також надаватиме індивідуальну аналітичну підтримку розслідуванням, а також оперативну координацію, криміналістичну та технічну експертизу, фінансову підтримку відповідним національним органам”, - уточнюють в повідомленні.

Проведення операції ініціював Європейський центр фінансової та економічної злочинності, в її рамках йтиметься також про обмін інформацією та розвідувальними даними між партнерами.

Євроюст зі свого боку має зміцнюватиме співпрацю між національними слідчими та судовими органами, зазначають на сайті Європолу. А Frontex сприятиме операції, посиливши контроль за особами, які перетинають зовнішні кордони ЄС і підпадають під дію санкцій.

“Користуючись перевагами широкого спектру операційної діяльності Frontex, завдання буде реалізовано в усіх їх сферах – на суші, на морі та в повітрі”.
 

Ще на цю тему