«Жодних позитивних вражень»: канцлер Австрії розповів про зустріч із путіним

10:20 12.04.2022

Канцлер Австрії Карл Негаммер не отримав жодних позитивних вражень і сигналів під час зустрічі у москві з президентом рф володимиром путіним.

Про це він заявив після зустрічі, передає Kurier.

Негаммер зазначив, що «дуже прямо, відкрито та жорстко» говорив про воєнні злочини рф, зокрема в Бучі та інших місцях, про необхідноість притягнути винних до відповідальності. Проте реакція путіна не свідчила про готовність співпрацювати.

«Загалом жодних позитивних вражень і багатообіцяючих перспектив… путін дуже сильно увійшов у логіку війни і діє відповідно», - заявив глава австрійського уряду.

За його словами, господар кремля зауважив, що було б краще, якби війна (він вжив саме це слово) закінчилася найближчим часом. При цьому жахливі злочини в Бучі він назвав "інсценуванням", а реакцію Заходу – недовірою.

Негамммер поінформував співрозмовника, що санкції залишатимуться у силі та будуть посилюватися, доки в Україні гинуть люди.

Він також закликав до негайного припинення бойових дій, забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації, зокрема з Маріуполя та інших обложених міст, а також доступу для МКЧХ та інших гуманітарних організацій.

«Але моє найважливіше послання путіну полягало в тому, що ця війна має нарешті закінчитися, тому що у війні є лише ті, хто програв, з обох сторін», - сказав політик.

За словами канцлера, відвідати москву його спонукав «обов'язок ... домогтися припинення бойових дій або принаймні гуманітарного прогресу для постраждалого мирного населення в Україні».

«Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі побачив невимовні страждання, завдані російською загарбницькою війною», - заявив він.

Негаммер – перший глава уряду країни ЄС, якого путін прийняв після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зустріч тривала 75 хвилин. На прохання австрійської сторони на ній не було преси та традиційного брифінгу. За інформацією австрійської сторони, не було й рукостискання.

Ще на цю тему