CMA CGM придбає логістичного оператора, співвласником якого є «Російські залізниці»

13:40 09.04.2022

Французький морський контейнерний перевізник CMA CGM придбає майже 100% французького логістичного оператора GEFCO, 75% якого володіє російське ВАТ «Російські залізниці» (РЖД), а іншими 25% — автовиробник Stellantis. 

Про це повідомляє видання Порти України з посиланням на Reuters.

CMA CGM направила клопотання про придбання на схвалення до антимонопольного органу. Однак у рамках спеціальної процедури Європейська комісія дозволила CMA CGM придбати капітал GEFCO негайно до остаточного затвердження, яке відбудеться найближчими місяцями.

У CMA CGM розраховують, що в результаті інтеграції GEFCO та CEVA Logistics буде створено найбільшого у світі логістичного провайдера у сегменті Automotive.

GEFCO працює також з клієнтами в аерокосмічному, фармацевтичному, енергетичному секторах та в рітейлі. Компанія представлена в 48 країнах і має в штаті близько 11,5 тис. співробітників, у тому числі понад 2,5 тис. осіб у Франції.

Раніше логістичний оператор GEFCO заявив про намір викупити пакет своїх акцій у РЖД, яка з 24 березня перебуває у списку санкцій Великобританії через вторгнення Росії в Україну та подальше нарощування військової агресії.

РЖД придбала 75% акцій GEFCO S.A. у PSA Peugeot Citroen (з 2021 року — Stellantis) у 2012 році за €800 млн.
 

Ще на цю тему