Кайманові острови заморозили російські активи на 7,3 млрд доларів

13:20 09.04.2022

Кайманові острови заморозили активи на суму 7,3 млрд доларів США у зв’язку із запровадженням санкцій проти Росії за її повномасштабне вторгнення в Україну.

Як повідомляє Cayman Compass, Каймани застосовують санкції Великобританії та винесли понад 800 рішень про заморожування активів щодо російських фізичних та юридичних осіб, пише НВ.

Зазначається, що для координації виконання санкцій, введених проти Росії у відповідь на її війну в Україні, створено робочу групу, яка має на меті обговорювати та приймати рішення про політику та комунікації, що виникають у зв’язку з чинними санкціями.

Робоча група збирається щотижня для розбору та визначення дій, які необхідно зробити кожному агентству всередині країни та за кордоном, йдеться в прес-релізі уряду Кайман.

Нещодавно Люксембург заморозив пов’язані з Росією активи на 2,5 млрд євро під час імплементації санкцій Євросоюзу проти РФ через її повномасштабне вторгнення в Україну.

З початку вторгнення РФ в Україну США, ЄС, Великобританія, Канада, Австралія, Японія та інші країни запровадили кілька пакетів жорстких санкцій проти Росії. Країни Заходу, зокрема, заморозили половину валютних резервів російського центробанку та відключили сім російських банків від SWIFT.
 

Ще на цю тему