ЄС заморозив активи російських і білоруських олігархів майже на €30 мільярдів

10:40 09.04.2022

За даними спеціалізованої оперативної групи «Заморозити та вилучити» (Freeze and Seize Task Force), з початку вторгнення рф в Україну ЄС вже заморозив активи російських та білоруських олігархів майже на 30 мільярдів євро, і ця робота триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Одним із завдань оперативної групи є встановлення зв’язку між власниками активів, включеними до санкційного списку ЄС, та злочинною діяльністю. Оперативна група запросила країни-члени надати дані щодо активів, заморожених на цей час. Хоча ця робота триває, більше половини країн-членів уже надали Єврокомісії таку інформацію, за якою вже замороженими є активи на суму 29,5 мільярда євро, включаючи таке майно, як кораблі, вертольоти, нерухомість, предмети мистецтва (які одні варті майже 6,7 мільярда євро). На додаток, були заблоковані майже 196 мільярдів євро у фінансових трансакціях», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сьогодні оперативна група «Заморозити та вилучити» проведе в Брюсселі чергову зустріч із запрошенням представників США й України, щоб погодити подальші заходи міжнародної співпраці між правоохоронними органами, залученими до імплементації санкцій проти росії.

Єврокомісія створила оперативну групу «Заморозити та вилучити» у березні 2022 року для покращення координації між країнами ЄС, а також з його міжнародними партнерами в імплементації санкцій проти російських і білоруських компаній та осіб. Наступна зустріч цієї структури відбудеться 22 квітня.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст і селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Європейський Союз вжив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження війни.
 

Ще на цю тему