Греція звернеться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини в Маріуполі

19:00 07.04.2022

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що Афіни звернуться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини в оточеному Маріуполі.

Про це він сказав у коментарі перед зустріччю міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі, повідомляє Європейська правда з посиланням на The Guardian.

«Греція буде просити Міжнародний суд розслідувати воєнні злочини, які сталися в Маріуполі», - сказав він.

«Греція має особливий інтерес до Маріуполя через грецьку громаду, яка налічує там понад 100 тисяч осіб. Крім того, я буду просити своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, щоб не тільки допомогти Україні, а й захистити Одесу, щоб Одесу не спіткала така ж доля, як Маріуполь», - додав він.

Дендіас, який очолив місію гуманітарної допомоги до Одеси на вихідних, зробив це напередодні виступу президента України Володимира Зеленського перед грецьким парламентом.

Під час своєї поїздки до Одеси в неділю міністр закордонних справ Греції також оголосив про відновлення там консульства Греції, щоб допомогти етнічним грекам втікати від війни з районів на південному сході.

Раніше Нікос Дендіас заявляв, що має намір очолити гуманітарну місію до Маріуполя. Втім, домовитися із РФ про організацію гуманітарної місії Греції так і не вдалося.
 

Теми:

Ще на цю тему