Домовитись про вивезння поранених та вбитих захисників Маріуполя допомагає Туреччина - Зеленський

17:00 05.04.2022

Одним із першочергових завдань в оточеному російськими військами Маріуполі є вивіз поранених та загиблих захисників міста.

Про це повідомив Володимир Зеленський 5 квітня на зустрічі з журналістами українських телеканалів, пише ZN.UA.

«Військова деокупація Маріуполя зараз дуже складна. І хлопці, які там, це добре знають. Ми на контакті щоденно. Вони дуже міцні, але їм важко. Важко по-різному», - сказав президент

Він додав, що серед іншого, є необхідність вивезти з Маріуполя поранених та вбитих українських військових. Зокрема допомогти в цьому погодилась Туреччина кораблями з Бердянська, «але до Бердянська ще треба доїхати». Зараз рішення залежить від Путіна, з яким особисто веде переговори президент Туреччини Ердоган.

«Ми чекаємо на погодження від Путіна. Від цього залежить цей момент. Якщо не вдасться - ми точно знатимемо, що особисто президент Росії не дає цієї можливості», - сказав Зеленський.

У британській розвідці заявили, що Маріуполь є головною метою російської армії зараз. Взяття міста допоможе Росії поєднати окупований Крим сухопутним кордоном зі своїми територіями.

З початку російського вторгнення із заблокованого міста вдалося евакуювати десятки тисяч українців, але ще близько 150 тис. мешканців міста залишаються там.
 

Ще на цю тему