Російський виробник лаку «Прєлєсть» змушений продати свій завод у Шотландії за менше 500 доларів

16:40 05.04.2022

Виробник «Дихлофосу» та лаку «Прєлєсть» був змушений продати свій завод у Шотландії за близько 358 фунтів (470 доларів США станом на 5 квітня). 

Про це повідомляє ZN,UA з посиланням на Forbes Россия.

«Після початку "спецоперації" місцева влада рекомендувала бізнесу припинити співпрацю з Росією. Фабрика групи "Арнест" відійшла кіпрської CALM Singularity менше ніж за £500», - йдеться у повідомленні.

Раніше угоду без вказівки ціни підтвердило також шотландське видання Daily Record.

Головній компанії групи - АТ «Арнест» (зареєстрована в Ставропольському краї) - належало 49,95% фабрики. Ще 45% володіла ТОВ «Аерозоль Новомосковськ». 5,05%, були оформлені на дві іноземні юрособи.

Нагадаємо, акції російських компаній і банків перетворилися на сміття фактично через кілька днів після введення санкцій . Запаморочливе падіння вартості стратегічних російських компаній закінчилося втратою понад 95 відсотків їхньої ціни.

Раніше колишній глава нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський повідомив, що в результаті введених проти Росії санкцій і дефіциту найрізноманітніших товарів і зростання цін, що зароджує у цьому зв'язку в країні, вартість, зокрема, одного аркуша паперу А4 в РФ вже перевищує вартість однієї акції Ощадбанку.
 

Ще на цю тему