Російські окупанти вивозять обладнання із заводів Мелітополя до Криму – мер Іван Федоров

13:20 05.04.2022

Російські окупанти почали вивозити обладнання з мелітопольських заводів, а також сільгосптехніку із місцевих господарств на територію окупованого Криму. 

Якби вони збиралися залишатися в місті надовго, то такого не робили б. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у відеозверненні до мешканців міста, яке він опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише Центр журналістських розслідувань.

«Ще одне підтвердження того, що те, що відбувається у Мелітополі, – це тимчасова окупація. Сьогодні надійшла інформація, яку ми перевірили, що окупанти починають вивозити обладнання із мелітопольських заводів. Красти обладнання з наших мелітопольських заводів та заводів у регіоні, вивозячи його до Криму та [конкретно] у Джанкой. Посудіть самі, якби приходили всерйоз і надовго, то точно займалися б розвитком виробництва. Оскільки вони приходять тимчасово, вони крадуть нашу сільгосптехніку і вивозять її до Криму. Вони крадуть наше обладнання з наших заводів і вивозять його до Криму для того, щоб зробити швидку наживу, збагачення, але не перспективу розвитку території», – сказав Федоров.

Наразі Іван Федоров знаходиться у Запоріжжі.

Як повідомлялось, 11 березня у Запорізькій області російські окупанти викрали та вивезли в невідомому напрямку мера міста Мелітополь Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ними. Так звана «генпрокуратура ЛНР» повідомила про розслідування «кримінальної справи про сприяння терористичній діяльності», до якої нібито причетний Федоров.

Як інформуавав радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, окупанти вивезли Івана Федорова в Луганськ.

16 березня стало відомо, що Федорова звільнено з полону – його обміняли на полонених російських солдатів.
 

Ще на цю тему