Україна вимагає негайних руйнівних санкцій G7 проти Росії за звірства під Києвом

19:00 03.04.2022

Катування та вбивства мирних жителів російськими військовими злочинцями у передмісті Києва були навмисними – це прагнення росіян знищити якнайбільше українців. 

За це проти країни-окупанта РФ мають бути запроваджені негайні нові руйнівні санкції світових держав, заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, пише Лига.Новини.

"Ми повинні зупинити їх [окупантів] і вигнати. Я вимагаю нових руйнівних санкцій G7 ПРОСТО ЗАРАЗ:

  • нафта, газ, вугілля – ембарго;
  • закрити всі порти для російських суден та товарів;
  • відключити всі російські банки від SWIFT".

Крім цього, міністр закордонних справ закликав місії Міжнародного кримінального суду та міжнародних організацій якнайшвидше приїхати до Бучі та інших міст, а також селищ Київської області для збору доказової бази скоєння росіянами воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Направлено відповідний запит до МКС, повідомив глава МЗС в ефірі британського Times UK Radio.

"Ми все ще збираємо та шукаємо тіла, але рахунок уже пішов на сотні. Мертві тіла лежать на вулицях. Вони вбивали мирних людей, перебуваючи у цих селах та містах, а також йдучи з них. Неможливо було уявити таке у XXI столітті, але це відбувається на наших очах. Росія гірша за ІДІЛ", – сказав він.

Кулеба підкреслив, що якщо раніше він говорив, що докладе максимум зусиль для притягнення винних до відповідальності, "то тепер я переконаний, що це справа мого життя, якою я займатимусь до останнього подиху, поки вони всі не понесуть відповідальності".

За 38 діб від початку повномасштабного вторгнення РФ Сили оборони України ліквідували понад 18 000 російських окупантів.
 

Ще на цю тему