Зеленський: Якщо ми приєднаємося до НАТО, ми зробимо його набагато сильнішим

14:40 02.04.2022

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна буде вигідним доповненням до НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю Fox News, повідомляє "Європейська правда".

"Нам важко говорити про НАТО, тому що НАТО не хоче нас приймати", – сказав Зеленський.

"Я вважаю, що це помилка, тому що якщо ми приєднаємося до НАТО, ми зробимо НАТО набагато сильнішим. Ми не слабка держава. Ми не пропонуємо робити нас сильнішими за рахунок НАТО… Ми є доповненням, ми є локомотивом. Я думаю, що ми є одним із важливих компонентів європейського континенту" - наголосив він.

Зеленський додав, що розмовляв з президентом США Джо Байденом і сказав йому, що хотів би, щоб Сполучені Штати були включені в угоду про безпеку, яка надасть Україні довгострокову підтримку в подоланні можливості повторного вторгнення Росії в майбутньому. Зеленський зазначив, що США "розглядають цю пропозицію".

"Я вірю, що президент Байден, як і будь-який справжній американський громадянин, вірить і хоче, щоб правда перемогла. І правда на боці України. Я вірю, що вони хочуть, щоб цінності, які зближують наші нації, перемогли" - заявив український президент.

Зеленський додав, що його військові не хочуть бронежилетів і спеціальних шоломів, а віддадуть перевагу важкій зброї.

"Просто дайте нам ракети, дайте нам літаки. Не можете дати нам F-18 чи F-19 або що у вас є, дайте нам старі радянські літаки. Ось і все. Дайте їх мені в руки. Дайте мені щось, чим я можу захистити свою країну" - заявив він.

Як повідомлялося, адміністрація президента США Джо Байдена працюватиме з союзниками, щоб передати Україні танки радянського виробництва для зміцнення української оборони на Донбасі.

Ще на цю тему