У Британії через санкції збанкрутувала «донька» російського Сбербанку

11:20 02.04.2022

Суд Лондона дозволив Sberbank CIB U.K. Ltd, дочірній компанії найбільшого російського банку «Сбербанк», розпочати процедуру введення тимчасової адміністрації, що означає фактичну неплатоспроможність фінустанови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg Quint.

Такий крок передбачає, що тимчасовий адміністратор забезпечуватиме виведення банку з ринку з мінімальною для нього шкодою.

За словами адвоката Sberbank CIB U.K. Ltd Марка Філліпса, компанія зіткнулася з серйозними фінансовими та операційними труднощами через кризу, викликану вторгненням рф в Україну, та відповідні санкції, внаслідок чого компанія стала неплатоспроможною та не може продовжувати ефективно працювати.

Зазначається, що сам британський підрозділ російського «Сбербанку» не потрапив під Західні санкції за агресію рф проти України. Проте його материнській компанії були запроваджені обмежувальні заходи, які включають заборону здійснювати клірингові платежі через Велику Британію, а також відключення від фінансової системи США.

Російський уряд володіє контрольним пакетом акцій «Сбербанку».

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Напомним, ПАО «Сбербанк России» находится в санкционных списках Украины, Канады, Великобритании, ЕС и США.

Подробно про санкции можно посмотреть в Базе данных юридических лиц, в отношении которых введены санкции Украины, ЕС и США в связи с российской агрессией против Украины.
 

Ще на цю тему