З Мелітополя окупанти випускають людей лише у Крим

15:40 01.04.2022

В окупованому російськими військами Мелітополі наразі залишається близько 70-75 тисяч жителів. Російські військові вільно випускають людей тільки в окупований Крим.

Про це сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, передає Центр журналістських розслідувань.

«За моїми оцінками, близько 70 -75 тисяч людей наразі залишаються на території Мелітополя. Окупанти роблять все, щоб люди не виїжджали з міста. Ми розуміємо, що їм потрібні заручники. Усіх відпускають лише на Крим. Кажуть, що туди можна доїхати без проблем, але наші люди не хочуть їхати в Крим. Вони хочуть їхати в Україну», – сказав Федоров.

Міський голова повідомив, що у Мелітополі збирається евакуаційна колона біля пожежної частини, і є надія, що близько 1,5-2 тисяч громадян 1 квітня зможуть евакуюватися з Мелітополя до Запоріжжя.

Як повідомлялося, РФ веде інформаційну блокаду у Мелітополі – російські окупанти відключили інтернет та мобільний зв’язок. Крім того, окупанти не дають проїхати гуманітарним конвоям і вимагають запровадити навчання у школах та дитячих садках за «російською програмою».

Нагадаємо, всі директори шкіл та дитсадків у Мелітополі звільнилися: не хочуть співпрацювати з окупантами.

Ще на цю тему