США ввели нові санкції проти РФ: постраждали понад 30 осіб та організацій кіберсфери

09:40 01.04.2022

Кількість санкцій тільки зростатиме, допоки Росія не виведе війська з України.

США запровадили нові санкції проти Росії у зв’язку з її вторгненням в Україну. Обмеження націлені на операторів технологічного сектора, щоб не дати Москві ухилитися від санкцій, пише ZN.UA, з посиланням на Reuters.

Санкції введено проти 21 організації та 13 осіб, у тому числі акціонерного товариства «Мікрон», найбільшого російського виробника та експортера мікроелектроніки та найбільшого в Росії виробника мікросхем.

Мінфін США також розширив санкційні повноваження, включивши до них аерокосмічний, морський та електронний сектори російської економіки. Цей крок дозволяє Вашингтону накладати санкції на будь-яку фізичну чи юридичну особу, яка вирішила працювати в цих секторах.

«Ми продовжуватимемо застосовувати санкції до путінської військової машини з усіх боків, поки ця безглузда війна не закінчиться», — йдеться у заяві міністра фінансів Джанет Єллен.

Тим часом залишається низка важливих санкцій, які Євросоюз досі не запровадив проти РФ. Про них розповідав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
 

Ще на цю тему