Хакери рф атакували мережі центру НАТО та армій Східної Європи - Google

19:40 31.03.2022

Компанія Google заявляє, що російські хакери намагалися проникнути в мережі центру НАТО і збройних сил деяких східноєвропейських країн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

У звіті не зазначено, армії які саме країн були мішенню «кампаній з фішингу облікових даних», які здійснювала російська група Coldriver, або Callisto.

«Ці кампанії атакували за допомогою новостворених облікових записів Gmail та облікових записів, які не належать Google, тому рівень успіху цих кампаній невідомий», – йдеться у звіті.

Зазначається, що мішенню атаки також став Центр передового досвіду НАТО. Інші деталі не уточнюються.

"Центри передового досвіду НАТО працюють разом з Альянсом, але вони не є частиною НАТО як такого. Ми зв'язуємось з ними з цього питання", - йдеться у заяві Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на IT-інфраструктуру Укртелекому була здійснена потужна ворожа кібератака. Для збереження мережевої інфраструктури та продовження надання сервісів Збройним силам України, іншим військовим формуванням та користувачам критичної інфраструктури Укртелеком тимчасово обмежив надання послуг для більшості приватних користувачів. Того ж дня атака була нейтралізована.

Ще на цю тему