У Болгарії проросійська депутатка пригрозила уряду і послу США ракетами РФ

13:20 30.03.2022

Болгарська Спеціалізована прокуратура розпочала перевірку заяви депутатки парламенту від проросійської партії Відродження Єлени Гунчевої, яка погрожувала російськими ракетами прем'єр-міністру Кирилу Петкову та послу США в Софії Герро Мустафі. 

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Балканський оглядач.

Депутатка заявила, що Росія має зброю, за допомогою якої вона може точно вразити уряд країни, а також американське посольство, якщо болгарський уряд вирішить направити військову допомогу Україні.

«Не впадайте у відчай, є якась надія - у Росії є високоточна зброя, тому вона може вразити Раду міністрів, якщо Кіро (прем’єр-міністр. - Ред.) просто пошле наші ракети блазню Зеленському. Ми також можемо надіслати їм посилання на координати Мустафи (посла США. - ЄП)», - написала 18 березня на своїй сторінці у Facebook Гунчева.

Пізніше вона видалила пост, але багато людей встигли його поширити. 

Сама Гунчева зазначила, що видалила публікацію за наполяганням керівництва Відродження.

Прокуратура наразі досліджує заклики Гунчевої на предмет порушення статті Кримінального кодексу країни щодо підбурення іноземної держави до війни чи інших ворожих дій проти Болгарії, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше шість колишніх міністрів оборони Болгарії підписали заяву закликом надіслати зброю на допомогу українській армії.
 

Ще на цю тему