У Севастопольській бухті стоїть ракетний корабель без бортового номера / Фото

15:20 29.03.2022

У Севастопольській бухті стоїть на якорі малий ракетний корабель на повітряній подушці без бортового номера.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Корабель перебуває в Аполлоновій бухті, до його корми пришвартований командирський катер.

До складу Чорноморського флоту Росії входять два малі ракетні кораблі на повітряній подушці проєкту 1239 – «Бора» (бортовий номер 615) і «Самум» (бортовий номер 616).

За даними російського сайту flot.com, «Самум» на початок 2022 року перебував у строю, ремонт корабля «Бора» було завершено наприкінці 2021 року, про повернення до бойового складу ВМФ не повідомлялося.

Малий ракетний корабель «Самум» брав участь у блокуванні міста Одеси з моря. За даними Асоціації реінтеграції Криму, «Самум» було пошкоджено внаслідок обстрілу Збройними Силами України та ввечері 7 березня доставлено до Севастополя. Огляд корабля проводився вночі при світлі прожекторів.

Окрім малого ракетного корабля «Самум» у Севастопольській бухті біля причалу між Доковою бухтою та бухтою Голландія стоять ще два малі ракетні кораблі проєкту 21631, їхні бортові номери також зафарбовані. У складі Чорноморського флоту кораблів цього проєкту: «Вышний Волочек», «Грайворон», «Зеленый дол», «Ингушетия», «Орехово-Зуево» і «Серпухов». Які саме з них перебувають у бухті, невідомо.

Також на місці звичайного швартування більшості кораблів в Інженерній бухті зараз немає жодного корабля.

Малый ракетный корабль на воздушной подушке «Самум» без бортового номера в Севастопольской бухте, 28 марта 2022 года. Фото: Крим.Реалії
 

Ще на цю тему