Нафтосервісна компанія Calfrac Well Services призупиняє інвестиції в РФ

14:40 29.03.2022

Канадська нафтосервісна компанія Calfrac Well Services Ltd. оголосила про призупинення будь-яких інвестицій в РФ.

Про це йдеться у заяві компанії від 28 березня, пише Економічна правда.

Зазначається, що компанія суворо виконує договірні зобов'язання із дотриманням всіх чинних законів і санкцій.

У Calfrac додали, що скасували будь-які майбутні постачання запчастин та обладнання в РФ, а всі західні співробітники компанії, які беруть участь у російських операціях, зараз перебувають за межами РФ.

«Незважаючи на те, що постачання запчастин та обладнання не обмежене чинними санкціями, компанія скасувала такі постачання на початку вторгнення РФ в Україну», - йдеться у повідомленні.

«Ми щиро сподіваємося, що мирне рішення буде знайдено якомога швидше, щоб покласти край цій гуманітарній кризі», - сказав глава компанії Джордж Армоян.

Раніше три компанії з «великої четвірки» Halliburton та Schlumberger і Baker Hughes заявили про дії, зумовлені війною Росії проти України. Halliburton повністю припиняє діяльність в РФ, а Schlumberger і Baker Hughes припиняють інвестиції.

Згодом швейцарська Weatherford стала останньою з «великої четвірки» нафтосервісних компаній, яка вирішила призупинити поставки та нові інвестиції в РФ, а також розгортання нових технологій у країні.

До «великої четвірки» входять Baker Hughes (BHI), Halliburton (HAL), Schlumberger (SLB) та Weatherford International (WFT).

Нафтосервісні компанії займаються бурінням свердловин, їх ремонтом, дослідженнями, будівництвом інфраструктури, обслуговуванням нафтопромислового обладнання.
 

Ще на цю тему