Технологічні компанії продовжують покидати ринок країни-агресора

20:20 27.03.2022

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook написав які саме нові компанії припинили діяльність у росії. 

Про це повідомляє УНН.

• TikTok заборонив користувачам із рф викладати ролики, навіть використовуючи VPN.

• Оператор мобільного зв'язку “Мегафон” більше не належить до міжнародної асоціації операторів. GSMA офіційно заявила, що виключає російський “Мегафон”. Компанія була в Глобальній асоціації операторів зв'язку з 1995 року. GSMA також виключили оператора мобільного зв'язку з «переліку роумінгових партнерів» (Roaming Partner Listing, RPL). Однак у “Мегафоні” заявляють, що це не означає відключення компанії від міжнародного роумінгу.

• DataArt припинила діяльність у росії. Це компанія, що займається аутсорсингом програмного забезпечення та спеціалізується в галузі internet-застосунків.

• Depositphotos припинив роботу в росії та білорусі. Міжнародний фотобанк, який є посередником між авторами зображень та їхніми покупцями, Depositphotos зупинив усю діяльність у цих країнах. Depositphotos та VistaCreate припиняють усі продажі та надання послуг клієнтам та партнерам із рф та білорусі.

• Платіжна система JCB вирішила припинити роботу в росії. JCB — найбільша платіжна система Японії та одна із семи провідних платіжних систем світу. Вона посідає третє місце серед усіх карткових платіжних систем за кількістю точок прийому карт.
 

Ще на цю тему