Вища рада правосуддя просить виключити росію зі складу ООН і ОБСЄ

19:20 27.03.2022

Вища рада правосуддя звернулася до Верховного комісара Організації об’єднаних націй з прав людини Мішель Бачелет та до Директора Бюро з демократичних інституцій та прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі Маттео Мекаччі з проханням негайно ініціювати питання про виключення російської федерації зі складу ООН і ОБСЄ. 

Про це інформує УНН з посиланням на портал відомства.

Рада наголошує, що агресивна загарбницька поведінка росії не сумісна з принципами та цінностями міжнародних організацій, які керуються правом та націлені на збереження миру у світі.

Норми міжнародного гуманітарного права та норми міжнародного права у сфері прав людини передбачають, що всі сторони конфлікту повинні робити все від них залежне для гарантування того, що цивільне населення та поранені можуть бути переміщені з місця небезпеки, а також їм має бути надано швидкий та безперешкодний доступ до медичного обладнання та персоналу, так само як їжа та одяг для немовлят та маленьких дітей.

«Ми звертаємося до Управління Верховного комісара ООН та до БДІПЛ ОБСЄ: негайно ініціювати питання про виключення російської федерації зі складу ОБСЄ! Вважаємо, що рішення щодо виключення рф матиме позитивний характер, оскільки країна-агресор, яка не поділяє демократичні європейські цінності та не дотримується норм міжнародного права, не може бути членом ООН та ОБСЄ», - наголосили у Вищій раді правосуддя.

Відповідні листи за підписом виконувача обов’язків Голови ВРП Віктора Грищука направлені до вказаних організацій.
 

Ще на цю тему