росія не допоможе Вірменії у протистоянні з Азербайджаном - Данілов

14:20 27.03.2022

Вірменія навряд чи може розраховувати на військову допомогу від рф у протистоянні з Азербайджаном, оскільки росія перекинула свої війська до України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі UA:Разом повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на питання щодо відновлення наступу Азербайджану на Нагорний Карабах.

Крім того, активізація низки інших країн щодо повернення своїх територій, які свого часу окупувала росія, суттєво допомогла б Україні у боротьбі з російською федерацією.

«Після того, як Нагорний Карабах запровадив воєнний стан на своїй території, це відбулося сьогодні, я можу сказати, там дійсно відбуваються події. Байрактари не тільки утюжать на сьогодні орків на нашій території, вони відпрацювали в Нагірному Карабасі. І там Вірменія звертається до російської федерації, щоб вона допомогла військами. Але я можу сказати, що вони звідти війська знімали і відправляли сюди, на нашу країну. Це було минулого тижня. Ми відслідковували ці колони, які йшли, і ми розуміємо, що там на сьогодні та допомога, яку рф обіцяла Нагорному Карабаху і Вірменії, навряд чи з’явиться», - розповів Данілов.

Він також нагадав, що після заяв Японії щодо приналежності чотирьох Курильських островів, російська федерація розпочала там навчання. Водночас, за словами секретаря РНБО, кількість військових, які є в згаданому секторі оборони рф, на сьогодні вкрай мала, адже всіх військових росія стягнула до України.

Чим закінчиться ця ситуація, наразі невідомо, зазначив Данілов, однак відкриття другого фронту з рф дуже допомогло б Україні у протистоянні російським загарбникам.

Ще більш дієвою допомогою була б активізація Молдови, Грузії та Польщі у питанні повернення своїх територій, зазначив Данілов.

Теми:

Ще на цю тему