У РНБО пояснили, як пов’язані проросійські мітинги у Сербії, Болгарії та Вірменії

09:00 25.03.2022

Російська влада організувала серію мітингів для дезінформування світової спільноти в Сербії, Болгарії, Вірменії та Сирії. Водночас це не допомогло реалізації планів кремля за кордоном.

Про це в Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про проведення ворогом серії мітингів для дезінформування світової спільноти. Протягом тривалого часу рф вкладала кошти у розбудову мережі проросійських організацій за кордоном для створення ілюзії підтримки дій росії в Європі. З початку війни в рф прийняли рішення застосувати цей «актив», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, проросійський мітинг організували у Сербії, основними меседжами якого стали сепаратистські лозунги щодо Криму та Косово.

Проросійський мітинг у Болгарії організувала прокремлівська партія «Відродження», а мітингувальники вимагали не постачати до України озброєння.

Крім того, відбувся проросійський мітинг у Вірменії, основним меседжем якого стала підтримка дій путіна.

Так само на мітингу в Сирії основним меседжем стала підтримка дій путіна.

Разом з тим, зазначили в Центрі протидії дезінформації, тотальна корупція в розвідці рф не сприяє реалізації планів кремля за кордоном та лише виставляє путіна блазнем на світовій арені.

 

Теми:

Ще на цю тему