БЕБ хоче націоналізувати російські цистерни на 35 млн грн

21:40 23.03.2022

Бюро економічної безпеки (БЕБ) ініціювало націоналізацію 29 російських цистерн орієнтовною вартістю 35 млн грн. Про це повідомила прес-служба БЕБ.

В умовах війни, Бюро економічної безпеки України спрямовує свою діяльність, у першу чергу, на виявлення та встановлення суб’єктів господарської діяльності, де кінцевими бенефіціарами є резиденти Росії та Білорусі, встановлення активів цих країн, а також зупинення діяльності тих підприємств, які здійснюють незаконну торгівлю з Росією та Білоруссю, у тому числі шляхом переміщення контрабандних товарів”, – вказала прес-служба.

Зокрема, за результатами перевірочних заходів підприємств, що здійснюють транспортування паливно-мастильних матеріалів у місті Мукачево в Закарпатській області, співробітники БЕБ визначили майно одного з підприємств Росії.

Уточнюється, що йдеться про 29 вагонів – цистерни для транспортування зрідженого газу загальною вартістю $1,16 млн (понад 35 млн грн в еквіваленті). Ця інформація спрямована до Фонду державного майна та «Укрзалізниці». Зазначається, що нині, за ініціативою БЕБ, триває процедура націоналізації цього майна.

Також ще два вагони, якими на адресу одного з підприємств також доставляли паливно-мастильні матеріали з Росії, виявили в Івано-Франківську, зараз вони перебувають на одній зі станцій Львівської залізниці у відстійнику. Після підтвердження власника ініціюватиметься питання їх примусового вилучення.

Минулого тижня «Укрзалізниця» заявила про початок націоналізації 15 тис. російських вагонів, які перебувають в Україні.

Ще на цю тему