У компанії російського виробника сталевих труб ТМК через санкції виникли складнощі в Румунії

13:50 23.03.2022

Російська металургійна компанія ТМК через санкції не змогла виплатити зарплату в Румунії. 

Хоча її власник олігарх Пумпянський формально передав акції менеджменту, пише НВ.

Румунія прагне зберегти близько 2500 робочих місць на заводі ТМК Artrom, який входить до складу російського виробника сталевих труб ТМК. Він потрапив під санкції проти мільярдера Дмитра Пумпянського, який донедавна володів понад 90% акцій ТМК.

Bloomberg із посиланням на місцевих профспілкових лідерів та політиків повідомив, працівники ТМК Artrom не отримали заробітну плату, а компанія не може розплатитися з постачальниками, оскільки її рахунки заморожені.

У підрозділу виникають проблеми навіть після того, як материнська компанія заявила, що Пумпянський продав свою частку після запровадження санкцій. Російські ЗМІ повідомляли, що російський олігарх передав свої акції ТМК та групи Сінара менеджменту. Серед тих, хто одержав великі пакети акцій, опинився Ігор Коритько, генеральний директор ТМК. У середині 2000-х років він працював в Україні. Очолював Єнакіївський МЗ та був директором дивізіону сталі та прокату Метінвест Холдингу.

Уряд Румунії створив міжвідомчу робочу групу для обговорення можливих рішень, але жодних конкретних планів поки що не було представлено.

Проблеми з виробництвом ТМК можуть мати побічні ефекти для румунської економіки, оскільки компанія є постачальником найбільшого в країні автовиробника Dacia Renault та будівельних підприємств.
 

Ще на цю тему