Держдума запроваджує покарання за «фейки та дискредитацію» органів влади рф за кордоном

08:40 23.03.2022

Російська держдума ухвалила закон про кримінальне та адміністративне покарання за поширення завідомо неправдивої інформації про діяльність державних органів влади за кордоном та їх публічну дискредитацію.

Про це повідомляє Росбалт.

Раніше було запроваджено аналогічне покарання за поширення "фейків" про використання російських збройних сил. "Нові норми стосуються лише того, що відбувається за межами рф", - пояснив на засіданні держдуми депутат від "єдиної росії" олександр хінштейн.

Він навів такі приклади використання цього закону: якщо хтось напише, що російське посольство у Вашингтоні — це "центр зосередження терористів і займається підготовкою «кольорової революції» (дискредитація діяльності МЗС). На засіданні держдуми також говорилося, що "дискредитувати" не можна буде також росгвардію, яка "працює за межами рф в одному порядку з армією". Також це стосується діяльності органів прокуратури, слідчого комітету та інших органів російської влади за кордоном.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл.

Ще на цю тему