Греція доправила в Україну 14 тонн гуманітарної допомоги

11:00 21.03.2022

В Україну з Греції прибув автопотяг гуманітарного призначення вагою близько 14 тонн у межах спільних гуманітарних ініціатив командування Об’єднаних сил Збройних сил України.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю командування Об’єднаних сил у Фейсбуці.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що вантаж включає медикаменти, харчові продукти та одяг.

«Гуманітарну допомогу зібрано у Греції за сприяння консульства України в Салоніках на чолі з консулом Вадимом Саблуком, почесного консула України в Комотіні – представника Торгової промислової палати України в Греції Дмітріоса Дімітріадіса, мерії міста, а також української громади Північної Греції «Джерело», – сказав генерал-лейтенант Наєв.

Командувач додав, що важливе сприяння у роботі надано благодійним фондом «Міжнародна асоціація підтримки України та «Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників України – АсМАП».

«Після розвантаження і сортування вищезазначена гуманітарна допомога найближчим часом буде направлена в район бойових дій з російським агресором», – наголосив генерал-лейтенант.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ще на цю тему