Бельгія заблокувала в портах відправку до Росії 1,5 тис контейнерів

19:40 20.03.2022

Бельгійська митниця заблокувала для перевірки в портах Антверпена і Зебрюгге відправку близько 1,5 тисяч вантажних контейнерів до Росії, повідомляє De Standaard.

Ці контейнери можуть бути випущені лише в тому випадку, якщо зацікавлені компанії подадуть необхідні документи, що свідчать про те, що вони не підпадають під дію європейських санкцій”, — сказав керівник місцевої митної служби Крістіан Вандерварен, пише видання Порти України.

Видання зазначає, що з моменту запровадження санкцій Євросоюзу проти Росії бельгійська митниця вже перевірила понад 10 тис. контейнерів.

За даними дослідницької морської агенції Windward, понад 1,5 тис. суден по всьому світу, пов’язаних тим чи іншим чином з Росією, стикаються з обмеженнями через накладені на РФ санкції та відмову провідних країн світу і судноплавних компаній мати справу з країною-агресором.

США, союзники й партнери з перших днів вторгнення Росії в Україну запровадили жорсткі санкції та експортні обмеження для російської економіки.

9 березня країни Європейського Союзу ввели санкції проти Російського морського регістру судноплавства, а також наклали обмеження на експорт навігаційних та морських радіокомунікаційних технологій.

1 березня депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій закликали країни-члени ЄС посилити санкційний тиск на Росію та Білорусь, зокрема, рекомендували закрити всі порти Європейського Союзу для суден, що прямують з Росії або до Росії та суден, що зареєстровані в Росії або належать російським власникам.

Напередодні заходити до своїх портів всім російським суднам заборонила Велика Британія. Для суден, що належать російським власникам або зареєстровані в Росії, закриє свої води та порти також Канада.

Крім того, Литва, Латвія та Естонія повідомили про намір заборонити входити до своїх портів російським торговим суднам, не чекаючи офіційного рішення країн ЄС щодо цього питання.

Від суднозаходів до Росії відмовилися найбільші міжнародні оператори — MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag Lloyd та ONE.
 

Ще на цю тему