Як ми вирвали німецькі зуби в російських тигрів

16:10 19.03.2022

Це історія про те, як військові, дипломати та небайдужі громадяни працюють як єдине ціле на спільний результат, повідомляє Dmytro Kuleba у Фейсбуці.

Позаминулого тижня українські військові захопили на полі бою чергову колекцію російської техніки. Там, зокрема, були броньований автомобіль Тигр, зенітний комплекс Панцир та інше смертоносне залізяччя. Відкрили тигру капот, а там – сюрприз: деталі німецької компанії BOSCH. В Панцирі також. 

Ми з фахівцями все ретельно перевірили і за декілька днів я вийшов в ефір найбільшого німецького ток-шоу Anne Will. На цьому конкретному прикладі розказав 4 млн глядачів про те, як роками німецькі технології допомагали будувати російську воєнну машину, яка нині веде варварську загарбницьку війну проти українського народу. 

Звинувачення спричинило землетрус в німецьких медіа. Компанія відреагувала та повідомила, що всі їхні контракти з російською стороною прямо забороняли використання деталей з будь-якою військовою, а не цивільною метою. Тобто росіяни, в притаманній манері, незаконно встановили деталі на військову техніку.
Тим часом скандал в Німеччині за сприяння дипломатів і журналістів розрісся до масштабів урядового розслідування. 

Сьогодні ми отримали конкретний результат, який ще більше ослабить російську армію та економіку.

Bosch офіційно оголосив: «Через ознаки того, що продукція Bosch – усупереч місцевим договірним угодам – могла використовуватися в нецивільних цілях, ми припинили постачання компонентів для вантажівок до Росії та російським клієнтам». Крім того, очікується повна зупинка виробництва на російських заводах, зокрема заводі побутових товарів у Санкт-Петербурзі.

Ми обов’язково продовжимо виявляти всі факти спонсорування іноземними компаніями російської військової машини та тиснути задля негайного виходу іноземних бізнесів з РФ.
Та й загалом будь-якій порядній міжнародній компанії не місце в Росії.

Закликаю всіх небайдужих громадян брати активну участь в цьому процесі та підвищувати тиск. Росія сьогодні — це вбивства, брехня та варварство. Працювати з нею у будь-якій формі для міжнародної компанії не лише аморально, але і несе прямі репутаційні та фінансові збитки.

 

Ще на цю тему