Окупанти у Криму провели незаконний обшук у будинку правозахисника Абдурешита Джепарова  / Фото

14:20 16.03.2022

 

В мікрорайоні Сари-Су Білогірського району співробітники спецназу та окупаційної поліції провели незаконний обшук у будинку правозахисника та ветерана кримськотатарського національного руху Абдурешита Джепарова.

Про це повідомляє кореспондент ГО «Кримська солідарність» Мустафа Сейдалієв, пише Суспільне Крим

За його інформацією, для надання юридичної допомоги Абдурешиту Джепарову, на місце незаконного обшуку приїхала адвокатка Еміне Авамілєва. Але окупанти не пустили її до будинку. Також на місце обшуку не пустили дорослу доньку правозахисника, яка приїхала підтримати батька. Співробітники окупаційного центру протидії екстремізму відвезли правозахисника до відділку окупаційної поліції Білогірського району.

Незаконними діями силовиків керував Руслан Шамбазов - начальник відділу окупаційного центру протидії екстремізму. Адвокати Еміль Курбедінов та Еміне Авамілєва прибули до будівлі. 

Пізніше повідомили про незаконне затримання біля будинку племінників Абдурешита Джепарова - Мухамеда-Алі Джепарова та Февзі Якубова. 

«Протягом 8 років з 14 року він (Абдурешит) займається в Криму правозахисною діяльністю. Він надавав юридичну допомогу та консультацію всім, кого торкнулись якісь біди. В черговий раз ми бачимо що ніяки події, ніякі дії не впливають на ту боротьбу, яка відбувається в Криму з кримськими татарами. Ця боротьба продовжується від нас» - розповів кореспондент ГО «Кримська солідарність» Мустафа Сейдалієв. 

Фото: Кримська солідарність

Ще на цю тему