У Румунії впав російський безпілотник – ЗМІ

17:30 14.03.2022

Безпілотний літальний апарат, найімовірніше російського походження, знайшли у румунському муніципалітеті Думітра, трохи більше ніж за 100 кілометрів на південь від українського кордону.

Про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

Місцева поліція розпочала розслідування після того, як один із мешканців району Бистриця-Несеуд у Східних Карпатах повідомив, що невідомий дрон приземлився на галявині біля його будинку.

Прессекретар місцевої поліції заявив, що йдеться про авіамодель, мініатюрний літак, який не мав жодного обладнання чи знаків, які б наводили на думку, що це щось військове чи пов’язаний з війною апарат.

Однак, згідно зі зображеннями, які циркулюють в Інтернеті, «модель літака» насправді є російським безпілотником «Орлан-10». Це модель, яка використовується для збору розвідувальних даних та визначення цілей.

Безпілотники «Орлан-10» розробляються тільки росією і постійно використовуються в російській агресії проти України з 2014 року.

Раніше міністр оборони Хорватії Маріо Баножич заявив, що військовий безпілотник, який, очевидно, пролетів із зони бойових дій України над трьома європейськими державами-членами НАТО, перш ніж розбитися в міській зоні хорватської столиці, був озброєний вибуховим пристроєм. Поки що невідомо, чи він належить росії або Україні.

 

Теми:

Ще на цю тему